Lime49 Forum Index
Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Niepan
#1 Posted : 14 March 2018 05:33:04(UTC)
Niepan

Rank: Advanced Member

Joined: 31/05/2017(UTC)
Posts: 1,254
Location: london

Dit is een ander ras dat alleen interessant is als gevolg van de omstandigheden eromheen. Onder normale omstandigheden zou het het gebruikelijke assortiment zijn van Amerikaanse 200m hardlopers die de Jamaicanen overnemen, met de oneven Barbados erin gegooid. Maar dit jaar zou de 200m race één van de grootste vrouwelijke sprinters ter wereld moeten zijn, concurrerend op Nike Air Max 97 Donna de WRONG-afstand . Sanya Richards was in de afgelopen 3 jaar alles behalve onverslaanbaar meer dan 400 meter - ze heeft de Golden League-jackpot al een keer gewonnen en is dit dit jaar weer van plan. ééN race in de afgelopen twee jaar ging slecht, en dat was de Amerikaanse kwalificatiewedstrijd. Ze eindigde als vierde en zal als gevolg daarvan NIET deelnemen aan de 400m op de World Champs (een grote schande voor dat evenement)

Maar plan B werd al snel ge?nitieerd en in plaats daarvan kwalificeerde ze zich voor het 200m-team. Sindsdien is het duidelijk dat ze enorm aan haar snelheid heeft gewerkt. Ze gooide onlangs 0,23 seconden van haar 100m beste tijd, dus het is duidelijk dat ze de training heeft aangepast als voorbereiding op het 200m-evenement. Dat kan alleen maar goed zijn voor haar 400 miljoen toekomst, maar voor World Champs zou ze in een soort van vorm moeten zijn om Allyson Felix uit te dagen. Felix heeft van Nike Air Max Command Womens haar kant ook een geweldige vorm gehad. In feite is ze onlangs BEAT Richards over een afstand van 400 meter geweest, met een eigen PB. Toegegeven, het was slechts twee uur nadat Richards de 100m finale in Stockholm had gelopen, maar het heeft wel aangetoond dat Felix supersterk is. Net als bij de 800 meter zal de 200 meter kracht en snelheid samenbrengen. De kracht van de 400 meter hardloper Richards tegen de snelheid van Felix, de specialist van 100m - 200m.

Het fascinerende is dat beide de laatste tijd zijn gefocust op het OTHER-kenmerk. Dus we laten de krachtspecialist aan haar snelheid werken, en de snelheidsspecialist die aan haar kracht werkt, en de 200 m finale voor vrouwen brengt hen samen in een geweldige botsing!

Dus dat is het voor onze TOP 4-evenementen, maar ze zouden allemaal geweldig moeten zijn om te zien. En we zullen u zeker het inzicht en de interpretatie brengen die u nergens anders krijgt, dus volg ons de komende weken voor IAAF-dekking!

Twee dingen maakten deze race opmerkelijk. De eerste was Nike Air Max 97 Dames de temperatuur - 29 graden Celsius aan het begin (84 Fahrenheit), met een hoge luchtvochtigheid betekende dat om net buiten de 27 minuten te hebben gelopen zelf een buitengewone prestatie was. In feite was deze prestatie zo opmerkelijk dat ik niet zou verbazen als de vergelijkingen die wij (oefeningswetenschappers, dat wil zeggen) vaak gebruiken om de fysica van racen in de hitte te modelleren, niet van toepassing zijn! Om dat uit te breiden, zijn er allerlei vergelijkingen en modellen die kunnen worden gebruikt om te voorspellen hoeveel lichaamstemperatuur er zou stijgen bij een atleet als hij in bepaalde omstandigheden met een bepaalde snelheid rent. Ik zal zeker een opmerking maken om te controleren, maar het concept van 2: 42 / km hardlopen gedurende 10 km in 29 graden Adidas Stan Smith Dames hitte is zonder twijfel helemaal bovenaan de limiet. We hebben een beetje geschreven over oefenen en de hitte in recente berichten (die je hier en hier kunt lezen), en deze race was voldoende bewijs van het belang van acclimatisatie en kleine lichaamslengte - het is geen toeval dat de grotere lopers eerst werden uitstappen of van het tempo vallen.

Dus om 27:05 te lopen is ongelooflijk, maar het was de manier waarop het werd behaald dat het meest verbazingwekkend was en de tweede reden waarom deze race de moeite waard is om te analyseren. Dit was geen typisch 10000m kampioenschap, omdat meestal niemand bereid is om de leiding te nemen en dus is de eerste 5000m meestal vrij traag, en pas in de tweede helft nemen de Afrikanen de vlucht en eindigt meestal met een ongelooflijke laatste 2km. Dit was anders, en dat was te danken aan de inspanningen van één man - Zersenay Tadese uit Eritrea. En dit brengt ons bij het tweede echt fascinerende deel van dit ras - fysiologische verschillen tussen atleten en hoe het strategie dicteert.
Users browsing this topic
Guest
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Powered by YAF | YAF © 2003-2018, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0.055 seconds.