Lime49 Forum Index
Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Niepan
#1 Posted : 14 March 2018 05:23:22(UTC)
Niepan

Rank: Advanced Member

Joined: 31/05/2017(UTC)
Posts: 1,254
Location: london

De gebeurtenis waar velen naar uitkijken, staat nog steeds op het punt te gebeuren. Morgenavond racen Tyson Gay en Asafa Powell in de twee halve finales voor de kans om elkaar 's avonds te ontmoeten voor een wereldtitel en potentieel wereldrecord. Powell, van zijn kant, zag er geweldig uit in zijn tweede ronde race, winnende in 10.01, maar eigenlijk sprintte hij alleen maar ongeveer 60 meter, voordat hij afsloot en uitrende naar de finish. Zijn start was magnifiek en hij zette Atkins naast hem om zich te schamen voor de blokken. Vergeet niet dat Atkins een goede gok is voor een medaille en Nike Air Pegasus 89 Donna dit jaar een paar grote races in Europa heeft gewonnen. Maar 50 meter in deze kwalificatierace was Powell in een andere competitie en alleen zijn vertraging stelde Atkins in staat de kloof te dichten.

Gay zag er goed uit, maar niet zo dominant. Het is natuurlijk moeilijk te vergelijken, maar zijn start leek veel minder krachtig en uiteindelijk sprintte hij misschien wel 90 meter voordat hij veilig door kon naar de halve finale.

Wat betreft wat er zal gebeuren in de finale (ervan uitgaande dat ze het verwachte en kwalificerende niveau hebben), dat is de gok van iedereen. Powell heeft iets van een wolk boven hem hangen na een paar slechte prestaties op grote kampioenschappen, maar hij heeft dat allemaal achter zich gelaten na zijn schitterende seizoen vorig jaar. Gay is relatief ongetest, vooral in deze fase.

Wat absoluut van vitaal belang is, is de start - de betere start zal onmiddellijk druk uitoefenen op de andere atleet, en met de inzet zoals die is, kan die druk gemakkelijk exponentieel toenemen, waardoor een van deze mannen gedwongen wordt om zich aan te passen. En voor een sprinter is dat de ultieme mislukking - het idee is om ontspannen en krachtig te blijven en elke spanning vertraagt ??alleen de snelheid. Dus zoek naar de atleet die zijn vorm en vloeibaarheid behoudt om de race te winnen, en dat is evenzeer een mentale strijd als fysiek.

Nu als Zuid-Afrikaan gesproken, het was een buitengewoon teleurstellende dag, doorgaan met wat een traditie is geworden voor SA Atletiek op grote kampioenschappen. Ten eerste kon Hendrik Ramaala, de favoriet van veel mensen voor de marathon, pas als 27e eindigen, in 2:26. Ik was persoonlijk verbaasd om te lezen dat hij zelfs aan het rennen was, gezien zijn racen gepland in de afgelopen maanden. Ik las onlangs in een interview dat Ramaala vindt dat hij 'anders' is dan andere atleten, omdat hij eigenlijk veel marathons moet lopen. De meeste elite mannen doen misschien twee grote marathons per jaar, Ramaala geeft er Nike Air Max 90 Mens de voorkeur aan om 4, soms 5, uit te rennen, en dat geldt niet eens voor zijn halve marathons. Misschien zal deze prestatie (en een recente teleurstelling in de halve marathon van New York) hem ertoe brengen zijn mening te heroverwegen dat hij 'anders' is. Het is een zeer teleurstellende manier voor een goede atleet om te presteren, en hij moet misschien zijn aanpak voor volgend jaar overwegen.

Nog teleurstellender was de 400 m Hurdles voor heren, wat vaak SA's beste evenement was. LJ van Zyl, een van de weinige mannen die dit jaar de Amerikanen heeft verslagen, kon pas in de eerste ronde vijfde worden, in een tijd dat hij waarschijnlijk in training zou rennen. Alwyn Myburgh, een potenti?le finalist, kon zijn hitte niet afmaken en alleen Ter de Villiers slaagde erin om door te komen naar de volgende ronde. Natuurlijk wil je Nike Air Max 90 Dames niet overdreven kritisch zijn, maar ik zou graag willen weten wat er zich de laatste 2 weken afspeelde, vooral met van Zyl, omdat hij een medaille-kans was en de top 40 van de wereld niet kon maken . Zeer verontrustend voor SA atletiek ...
Users browsing this topic
Guest
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Powered by YAF | YAF © 2003-2018, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0.061 seconds.